Brækhus forsvarte VM-beltene: – Hun slo som en mann ** Dommeren stoppet kampen i niende runde – Castillo hadde fått nok juling

FREDERIKSHAVN (VG Nett) Oxandia Castillo (18) ga Cecilia Brækhus (31) knalltøff kamp i de to første rundene, men det var den norske boksedronningen som til slutt kunne heve armene i seiersglede.

– Jeg fikk kjenne på slagstyrken hennes flere ganger. Vi var forberedt på at hun ville komme hardt ut, men jeg følte meg hele tiden trygg på seier, sa Brækhus til VG etter det tøffe møtet med dominikaneren Castillo.

Først tok Castillo Brækhus’ VM-belter for å la seg avbilde sammen med dem på pressekonferansen tidligere i uken. Lørdag kveld danset 18-åringen selvsikkert inn i ringen på kampkvelden, og viste ingen tegn på frykt ved tanken på å møte den norske boksedronningen.

Og da kampen først var i gang, kjempet 18-årige Castillo som en løve for å overliste Brækhus.

Men vinnerinstinkt og kampvilje til tross – det holdt ikke mot 31-åringen som er regnet for å være verdens aller beste kvinnelige bokser.

Dommeren stoppet kampen i den niende runden etter at Castillo var tydelig rystet etter å ha motatt en rekke slag fra Brækhus.

– Jeg synes kampen kunne ha fortsatt, men det var ingen tvil om at Brækhus vant fortjent. Jeg møtte verdens beste kvinnebokser i dag, og har lært veldig mye. Jeg håper jeg får sjansen til å møte henne igjen, sier Castillo til VG.

Den unge bokseren fikk mye skryt fra Brækhus etter å ha bidratt til en boksekamp de 1500 tilskuerne i Nord Arena satte voldsom pris på.

– De første rundene var ikke det verste, det var hvordan hun holdt det gående utover i kampen. Hun slo som en mann. Hun er beintøff, sier Brækhus.

VGTV: Castillo snakker om den tøffe oppveksten

GA BRÆKHUS GOD MOTSTAND: Oxandia Castillo. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

Steinansiktet

Mens Castillo kom dansende inn mot ringen kledd i lyserosa, var Brækhus iskald da hun gikk inn til sin 23. kamp i Frederikshavn. Med blikket rolig festet langt foran seg så 31-åringen svært så selvsikker ut før kampstart.

Og mens nasjonalsangene ble spilt inne på arenaen ble Brækhus’ motstander stående og trippe, mens boksedronningen selv beholdt den stoiske roen.

Castillo gikk svært aggressivt ut i ringen i Frederikshavn. Den uredde 18-åringen fikk inn noen gode slag på Brækhus, som muligens ble litt rystet av den offensive motstanderen.

Men 31-åringen svarte likevel godt, og den første runden endte jevnt. I den andre runden fortsatte Castillo å presse Brækhus.

Brækhus slo tilbake

I den tredje viste Brækhus langt mer styrke. Hun fikk inn noen veldig gode slag, og begynte sakte men sikkert å sette Castillo på plass i ringen.

På et tidspunkt så Castillo til å gå i kanvasen etter et solid treff fra Brækhus, men 18-åringen holdt seg på beina og viste at hun tåler enormt mye.

Brækhus tok etterhvert over styringen mer og mer i kampen, og bokset teknisk langt bedre enn Castillo. Den norske jenta vant både tredje og fjerde runde relativt klart på poeng.

GLEDESKLEM: Brækhus ga trener Georg Bramowsk en god klem etter seieren. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

– En teknisk bokser taper aldri over flere runder. Jeg er rett og slett veldig god, oppsummerer 31-åringen.

Stoppet kampen

I den femte runden gikk det aller meste inn for Brækhus, og Castillo virket mer og mer sliten og preget av kampen. 18-åringen hadde ingen intensjoner om å gi seg, og holdt imponerende stand de neste rundene.

Men i niende runde ble det bråstopp. Castillo hadde fått såpass mange smeller at dommeren stoppet kampen.

Mens 18-åringen gikk bort til hjørnet sitt, klatret Brækhus opp mot tauene og hevet armene mot et jublende og brølende publikum i Danmark.

Etter endt kamp fikk Brækhus spørsmål om det fortsatt finnes utfordringer for henne der ute.

– Det finnes fortsatt boksere jeg har lyst til å møte, bekrefter Brækhus og nevner både tyske Christina Hammer og franske Myriam Lamare.