Flere søkere til «Paradise Hotel» enn til lærerutdanning

Flere søkere til «Paradise Hotel» enn til lærerutdanning

Over 11 000 vil sjekke inn på luksushotellet.

I Sverige er det flere som har søkt seg inn som deltager i den kontroversielle reality-tv-serien «Paradise Hotel» enn det er søkere til den svenske lærerutdanningen, skriver svenske Nyheter24.

11 000 søknader

Den svenske versjonen av «Paradise» fikk inn over 11 000 søknader, samtidig som lærerutdanningen, for utdanning til videregående skole eller grunnskole, kun mottok 10 198 søknader, ifølge tall fra Universitetetskanslerens kontor i Sverige, skriver Nyheter24.

For dem som ikke kjenner til konseptet så utspiller realityserien seg på et ekstravagant hotell i Mexico og deltakerne er lettkledde gutter og jenter stort sett i begynnelsen av 20-åra.

Store mengder alkohol flyter relativt fritt blant deltakerne, og sex foran kamera skjer fra tid til annen.

Skadelig i ettertid

Flere eksperter har tidligere påpekt at «Paradise Hotel» ikke er noe som ser nevneverdig bra ut på CV-en – som regel.

– Å være med på reality-tv kan svekke troverdigheten din. Det man har gjort på tv vil alltid være en del av et helhetsinntrykk og et beslutningsgrunnlag når man skal søke på jobb. Selv om folk flest glemmer, blir ikke informasjon borte fra nettet. Elever, sjefer, kunder, samarbeidspartnere kan alltid finne tilbake til det du har gjort, sa Svein Tore Bergstuen, som den gang var rådgiver hos Geelmuyden Kiese, til Dagbladet for noen år tilbake.

Og eventuelle deltagere er utsatt for den samme kritikken nå, men det lite som tyder på disse fakta gjør programmet mindre populært for potensielle søkere.

Snarere tvert i mot når man tar med tallene fra Sverige i betraktningen.