Frp vil ha eget utlending-fengsel

Frps nestleder Per Sandberg vil omforme Ullersmo fengsel i Akershus til et fengsel kun for kriminelle utlendinger hvis Frp kommer i regjering.

– Over 34 prosent – vel 1.300 – av de som sitter i norske fengsler er utlendinger. Disse må vi få samlet i ett fengsel, og deretter umiddelbart transportere ut av Norge, sier Sandberg til Dagbladet.

Ullersmo fengsel er nedslitt og har et stort oppussingsbehov for å komme opp til samme standard som det nye fengslet i Halden og sikkerhetsfengslene i Skien og på Ringerike, men det ser ikke Sandberg behov for.

– Ullersmo skal bli fengsel for kriminelle utlendinger, og da er det ikke nødvendig å pusse opp. Disse pengene kan vi bruke på andre fornuftige ting, sier Per Sandberg.

LES OGSÅ: Ullersmo fengsel skjerper sikkerheten

Frp vil også kutte kraftig ned på velferdsgodene på Ullersmo og kutte ut dagpenger, velferdspermisjoner, TV-er og andre goder.

– De kriminelle skal merke at de sitter i fengsel og ikke er på et norsk hvilehjem, sier Sandberg, som regner med bred politisk enighet om forslaget.

Han viser til at justisminister Grete Faremo (Ap) allerede har opprettet et eget fengsel for kriminelle utlendinger på Kongsvinger.

Publisert 06.09.13 – 06:07, endret 06.09.13 – 06:14 (© NTB)