Gir én million til politikeren som slår ham i poker

Pokerproffen Ola Amundsgård ønsker å få fart på legaliseringen av poker i Norge. Nå utfordrer han stortingspolitikerne til pokerduell om én million kroner.

Poker er forbudt i Norge, men i handlingsplanen til den nye regjeringen kom det frem at de åpner for å legalisere kortspillet under kontrollerte former.Den prosessen ønsker Ola Amundsgård å få fart på. Han har utfordret de norske stortingspolitikerne til en duell en mot en, eller på pokerspråket «heads up-match», over 10.000 hender. Skulle han tape står han klar til å betale den som klarer å slå ham én million kroner.

– Bakgrunnen for denne utfordringen er at jeg mener loven mot poker i Norge er gammel og lite gjennomtenkt. Her i landet er poker definert som et lykkespill, sier han til VG.

– Jeg gjør dette for å få legalisert poker. For at myndighetene skal få opp øyene sine å se at dette er et ferdighetsspill – ikke et lykkespill. Det er ikke vill gambling og tilfeldigheter, men et spill man må tenke og bruke hodet, legger han til.

Takket ja

Utfordringen ble først omtalt i Nettavisen, og det tok ikke lang tid før han fikk respons.

Fremskrittspartiets Erlend Wiborg var raskt ute og takket ja til utfordringen via sin hjemmeside.

– Det er en morsom utfordring fra Ola. Jeg betaler ikke noe om jeg taper, så jeg har ingenting å tape, sier Wiborg til VG.

Wiborg er av den klare oppfatningen av at poker er et ferdighetsspill, og mener derfor sjansene hans til seier er minimale.

– Jeg kommer til å tape så det synger. Jeg spiller et par ganger i året på nettet, også har jeg spilt litt med venner. Jeg er en amatør, men jeg skal trene litt nå.

Amundsgård er blant landets beste pokerspillere.

– Jeg tror ikke det er noen sjanse for at jeg blir slått. Da hadde jeg ikke kommet med denne utfordringen, sier han og legger til:

– Jeg tror han er en habil pokerspiller. Det er sikkert ikke tilfeldig at han takket ja til denne utfordringen.

– Og skulle han vinne…

– Da skal han selvsagt få en million norske kroner, selv om han nok må skatte av dem, sier han og ler.

Betyr mye for mange

Wiborg legger ikke skjul på at det er svært mange mye viktigere politiske saker enn legalisering av poker, likevel mener han det er en sak som betyr mye for mange.

– Dette handler om at voksne mennesker skal få lov til å hygge seg og spille under lovlige og ordentlige former i Norge.

I 2011 spilte cirka 330.000 nordmenn poker ifølge en undersøkelse Synovates gjennomførte.