HIV-smittet skal ha hatt 300 sexpartnere

David Mangum (36) har selv fortalt politiet at han har hatt sex med 300 mennesker siden han fikk HIV-diagnosen. Nå risikerer han livstid i fengsel.

Likevel erklærer han seg ikke skyldig i Missouri-politiets tiltale, melder nyhetsbyrået Associated Press. De mener han er skyldig i å spre den seksuelt overførbare sykdommen, noe som åpner for en livstidsdom i delstaten.Mangum ble smittet med HIV, viruset som forårsaker aids, for over ti år siden. Ifølge tiltalen skal 36-åringen ha hatt sex med over 150 mennesker etter at han flyttet til den lille byen Dexter i sørøstlige Missouri for to år siden.De fleste seksuelle møtene skal ha skjedd etter at Mangum la ut kontaktannonser på nettstedet Craigslist. Siden skal han og partnerne ha møttes på rasteplasser, i parker og på andre avsidesliggende steder.

Etterforskerne sliter med å finne identiteten til mannens sexpartnere. De antar at mange av dem var lastebilsjåfører som kjørte gjennom området.

– Bare fornavn og ingen telefonnumre eller adresser. Det kommer til å bli en utfordring, sa politietterforsker i Dexter, Cory Mills.

Derfor har politiet gått ut med en oppfordring om å melde seg i media. Flere ofre skal ha henvendt seg til politiet, og klinikker i delstaten har sett en økning i folk som ønsker å HIV-teste seg.

36-åringen ble tatt da en mangeårig sexpartner fant ut at han var smittet. Den tiltalte skal ha erkjent forholdet, og at det fant sted etter at han ble smittet i 2003.

Mangum er tidligere dømt for prostitusjon, blotting og utuktig oppførsel på offentlig sted. I Dexter skal han ha arbeidet på en dagligvarehandel, men ellers vites lite om livet hans der.

Publisert 06.09.13 – 10:01, endret 06.09.13 – 10:03 (VG NETT)