Kjørte rundt med baby i bagasjerommet i to år

Saken sjokkerer Frankrike.

Skrevet av: Journalist Vibeke Johnsen Rosa sløyfe Publisert 29.10.13 12:06 | Sist oppdatert 29.10.13 12:22

Liker du denne saken?

(SIDE2): Den lille jenta som antas å være 23 måneder gammel, ble funnet da moren leverte bilen inn til sjekk hos bilmekanikeren for to dager siden.

– Denne saken overgår alles fantasi, sier etterforskerne ifølge The Telegraph. Barnet anslås å være mellom 15 og 23 måneder gammelt.

– Et grufullt syn

Moren har sagt at hun holdt fødselen av datteren hemmelig. Paret som nå er siktet, har tre andre barn som ble tatt fra dem da babyen ble oppdaget.

Mekanikerne ved verkstedet ble oppmerksom på lyder fra bagasjerommet da de reparerte bilen. Først påsto moren at det var lyder fra leker, men da mekanikeren Guillaume Iguacel åpnet bagasjerommet fant han en likblek liten, underernært og febersyk naken jente som lå i sine egne ekskrementer.

– Jeg har fremdeles mareritt og får ikke sove. Det var et grufullt syn å se denne lille jenta i sin egen avføringr, hvit som et laken og helt ute av stand til på holde oppe sitt eget hode, sier han i en kommentar til Le Parisien.

Han sier at moren virket å ha liten omsorg for datteren og mekanikerne måtte be henne ta ungen ut av bilen og gi henne noe å drikke. De ringte ambulanse og barnet er nå på sykehus.

Naboer visste ingenting

Moren har forklart at hun holdt barnet hemmelig for ektemannen.

– Det ser ut som om barnet har blitt gjemt siden fødselen, og enda verre, hun er alvorlig handikappet, sier anklager Jean-Pierre Lafitte.

Sjokkerte naboer sier at de ikke visste om et barn, men en nabo sier at det virket som om kvinnen «bodde i den bilen hele tiden».

Moren har ikke oppgitt noen forklaring på hvorfor hun gjemte jenta, men begge foreldrene er nå arrestert og under etterforskning.