Kjøttspisere lyver, slåss og blir til sex-overgipere

En indisk lærebok for barn i 11 og 12 årsalderen kommer med sjokkerende påstander om mennesker som spiser kjøtt. I teksten kommer det frem at mennesker som spiser kjøtt er uærlige, slåss og utfører sex-overgrep.

Læreboken, «New healthway», er skrevet av en av Indias mest ledende utgivere og er en bok som tar for seg hygiene og helse.

– Farlig for barna

India har et folketall på 1,21 milliarder mennesker (tall fra 2011). Det er ikke kjent hvilke indiske skoler som har tatt inn denne boken. Akademikere har nå oppfordret regjeringen til å ta kontroll over hvilke bøker som er tilgjengelige for elever i småskolen.

– Dette er farlig for barna, sier Janaki Rajan ved fakultet for utdanning på Jamia Millia universitet i Dehli til BBC.

Hun mener at regjeringen har makten som er nødvendig for å gjør noe med det, men ingen bryr seg.

Autoritetene sier at skolene selv må ta ansvar for hvilke bøker de velger for sin undervisning, ifølge BBC.

Viser til Adam og Eva

Under et kapittel som heter «Trenger vi kjøtt i kostholdet vårt?» i læreboken vises det til kostholdet til bibelens Adam og Eva. Der var ikke kjøtt inkludert i kostholdet. Videre står det en oversikt over alle fordelene som kommer ut av å være vegeterianer og en oversikt over noen av personlighetstrekkene til mennesker som spiser kjøtt.

«De er ofte utro, lyver, forteller løgner, glemmer avtaler, uærlig, snakker stygt språk, stjeler, slåss og utøver vold og sex-overgrep», heter det i læreboken.

Videre står det at Eskimoer lever et kort liv på grunn av at kostholdet stort sett er basert på kjøtt.

«Araberne som bidro i byggingen av Suezkanalen som levde på hvete og dadler, gjorde mye bedre arbeid enn engelskmenn som levde på kjøtt», står det i læreboken.

Foreløpig har utvigeren av boken, S. Chand, ikke gitt noen kommentar til saken.