Leter etter kattedrapsmann

Nok et bestialsk kattedrap ryster Haugesund.

Politiet i Haugesund meldte i dag tidlig at en katt er funnet drept ved Gard i Haugesund og at patrulje sendes til stedet. Det har vært fire kattedrap i samme nabolag i år.Fra åstedet i dag meldte politiet på Twitter:

– Katten er påført skader som ikke er forenlig med uhell. Funnet på melders gårdsplass. Ikke melder sin katt. Etterforskes.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?
[email protected] || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland mottar nyheten med sorg.

– Dette har vi ventet på. Personen som gjør dette er en seriemorder som dreper katter. Veterinæren som undersøkte kattene som ble drept i vår, sa at de var mishandlet før de døde. Dette må stoppes. NRK Brennpunkt viste nylig en dokumentar der en svensk 17-åring som drepte katter. Han hadde begynt å fantasere om å drepe mennesker – unge jenter. Heldigvis ble han tatt, sier Marit Fosen, styremedlem i Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland til VG.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt etterforsket drapene uten å finne en gjerningsperson.

– Vi hadde ikke informasjon som viste at det var grunn til å mistenke noen konkrete personer i denne saken. Når det nå er kommet en ny melding om samme tema, etterforsker vi det på vanlig måte, sier Torbjørn Nervik, politioverbetjent og seksjonsleder ved Haugesund politistasjon til VG.

I mai i år ble fire katter funnet drept på bestialsk vis i nordre bydel i Haugesund. Bilder tatt av kattene viste grov mishandling. Kattene ble funnet på barns skolevei, lekeplass og fotballplass, ifølge Dyrebeskyttelsen.

– De ble funnet hengende fra en gangbro og spiddet på greiner i trærne og på et trafikkskilt, sa Marit Fosen, styremedlem i Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland til VG.

Privatpersoner samlet inn penger i samarbeid med Dyrebeskyttelsen og utlovet en dusør på 10.000 kroner for å opppklare saken.

Naboene gikk også vakt i gatene for om mulig avsløre kattemorderen. Ingen ble tatt.

– Det er ikke kommet inn tips i sakene, sier politioverbetjent Nervik til VG.

Dyrebeskyttelsen opplyser at dusøren står ved lag.