På denne skrekkskolen ble gutter tvunget til oralsex, skjendet, banket og drept

(Dagbladet): Denne uka begynner igjen letemannskap å grave etter lik utenfor skrekkskolen Arthur G. Dozier, som ligger i Marianna i Florida.

Det er bare litt over en måned siden forrige søk ble avsluttet, da fant letemannskapene to døde kropper. Nå skal gravemaskiner lete i 50 mulige gravplasser rundt denne mystiske og beryktede skolen, skriver LA Times.

– Forferdelige forhold

Arthur G. Dozier var en såkalt «høyrisiko»-skole for gutter med et kriminelt rulleblad, og mange av elevene som gikk på Dozier hadde havnet på kant med samfunnet.

I ettertid har flere av de tidligere elevene ved skolen beskrevet tiår med vold, voldtekter – og mulige mord ved skolen som var i bruk fra 1900 til 2011.

Et stort team av antropologer ønsker nå å gå over de umerkede gravene. Eventuelle rester vil bli obdusert og deres DNA vil bli testet for å finne ut hvordan guttene døde.

Flere slektninger som savner sine nære og kjære har levert inn DNA for sammenlikning til antropologene, skriver The Commercial Appeal.

Denne utgravingen er etterspurt blant flere. En av de som har ønsket dette er Roger Dean Kiser, som ble sendt til skolen i en alder av 12 i 1959 og bodde der i to år.

– De kommer til å finne mange kropper der ute, med det er enda flere lik de aldri vil finne, sier Kiser (67), som har skrevet ei bok om skolen, «The White House Boys», oppkalt etter et hus på skolens område hvor elevene angivelig ble slått.

Straffet barna

Kiser skal, ifølge boka, to ganger ha blitt slått blodig med en skinnpisk forsterket med metall på tuppen.

Andre gutter ble angivelig slått så mye at undertøyet deres ble banket inn den nakne huden. Mange skal også ha blitt skjendet og tvunget til å utføre oralsex på ansatte, forteller han.

Grunnen til at guttene ble slått kunne være alt fra spytting til banning eller at de svarte lærerne på «en annen måte enn de ønsket», forteller Kiser.

Årsaken til at skolen ble lagt ned var at det amerikanske justisdepartementet etter en omfattende etterforskning omsider kunne dokumentere flere overgrep og dermed var det slutt for skolen i 2011.

Grufulle scener

Kiser forteller at han blant annet så en gutt som ble kastet inn i en tørketrommel, en annen ble skamfert til døde av hunder etter at han prøvde å rømme og noen kropper skal ha blitt brent i skolens forbrenningsovn, sier han.

Skolens papirer viser at 34 gutter ble gravlagt i hagen og 31 ble sendt hjem for begravelse. Noen skal ha dødd av influensa, lungebetennelse og tuberkulose.

Flere historiske dokumenter tyder på at mer enn 100 gutter døde på skolen.