Ranere banket opp!

Sjette ran eller ransforsøk i Oslo på ett døgn:

Raner endte på sykehus etter å ha forsøkt å robbe tiåring på busstopp

HELSFYR (TV2.no) Da kokte det over for to som angrep gjerningsmennene. En av ranerne ble fraktet rett til operasjonsbordet på Ullevål, og nå er de gode hjelperne siktet for legemsbeskadigelse.

Den ti år gamle gutten ble forsøkt frastjålet sin mobiltelefon da han sto på busstoppet på Helsfyr i Oslo søndag formiddag. To menn kom da til og angrep to gjerningsmenn.

Klokken 09.45 ble politiet varslet om slåsskamp på stedet, og rykket ut med flere enheter.

– Politiet fikk raskt kontroll på partene, sier innsatsleder Kristoffer Bang ved Oslo politidistrikt til TV 2.

En av gjerningsmennene var da påført store skader, og måtte fraktes til Ullevål universitetssykehus. Han er operert og nå overført til postoperativ avdeling.

– Han fikk såpass med skader at han måtte opereres og blir liggende på sykehus inntil videre. Vi har ikke fått snakket med ham ennå, sier operasjonsleder Martin Todnem.

Se intervjuet med politiet som rykket ut til Helsfyr øverst i artikkelen!

Den andre gjerningsmannen er pågrepet av politiet. Det samme er en av de som utøvde vold mot gjerningsmannen. Disse var 17 og 30 år gamle.

Todnem mener det i utgangspunktet var prisverdig av dem å gripe inn, men at de kanskje gikk for langt:

– De kom til busstoppet da de så hva som pågikk. De er nå siktet for legemsbeskadigelse. En ting er at de avverger ransforsøket, men så fortsatte de når vedkommende lå i bakken, sier Todnem.

Foto: NTB scanpix

Politiet har sikret bevis og vitneforklaringer på stedet. Blant de fysiske bevisene skal være utslåtte tenner som lå strødd på åstedet.

Når det gjelder gutten som ble forsøkt ranet, opplyser politiet at han er uskadd. Han ble kjørt hjem av politiet etterpå, som av eget initiativ har opprettet anmeldelse på hans vegne.

Den siste tiden har det vært en ransbølge i hovedstaden. Bare det siste døgnet har det vært seks ran eller ransforsøk i Oslo.

Vil ha strengere straffer

Fredag slo politimester Hans Sverre Sjøvold full ransalarm. Han krever nå strengere straff for de som begår personran.

– Jeg syns hvertfall det er betenkelig at det er så mange ran akkurat nå, så får vi følge med etter hvert. Jeg håper at godt forebyggende arbeid og godt etterforskningsarbeid gjør at vi får tatt en del av ranerne. Også håper jeg at de får strenge straffer. Slik at vi kan holde de ute av sirkulasjon lenge, sa Sjøvold til TV 2 Nyhetene fredag.