Ubetinget fengsel for å ha stengt hunden inne til den døde

En 37 år gammel kvinne fra Eidskog er dømt til 21 dagers betinget fengsel etter at hun stengte hunden sin inne på badet og reiste fra stedet.

Hunden, som døde av mat- og vannmangel, ble funnet død på badet i september 2009. Ifølge dommen fra Glåmdal tingrett i Kongsvinger hadde den ligget der i flere dager, uten tilgang på vann, mat eller frisk luft, melder NRK.En veterinær fra Mattilsynet som vitnet i saken, forklarte at hunden ikke kan ha levd mer enn en knapp uke før den etter å ha blitt pint har tørstet i hjel.

Kvinnen har forklart i politiavhør at hun var inne hos hunden etter tre uker og ga den mat og vann, noe retten ikke fant troverdig fordi hunden ikke hadde kunnet levd i rommet så lenge uten tilgang på næring.

Kvinnens forsvarer, advokat Jan Erik Myrvold, sier at klienten hans ikke møtte i retten. Hun er tidligere ikke straffedømt.

– Grunnen til at vi fikk en betinget dom, er de personlige forholdene kvinnen var under. Normalt ville det nok i en sånn sak blitt en ubetinget dom, sier Myrvold.